Birney Tech Academy

Skip to main content
Don't miss the fun!!  Follow us on Twitter and Facebook! Registration forms available online. Click registration to begin. Birthday marquee forms available in the office. Parent Conferences October 11th and 12th. Fall Carnival  Nov. 3rd.
Bell Schedules » Minimum and Modified Day Schedule

Minimum and Modified Day Schedule

Minimum and Modified Day Schedule Kindergarten
8:20 – 9:40 = 80 minutes
9:40 – 10:00 = Recess
10:00 – 11:00 = 60 minutes
11:00 – 11:45 = Lunch
11:45 – 12:05 = 20 minutes

Dismissal Time – 12:05 p.m.
Total Instructional Minutes = 160

Grades 1
8:20 – 10:00 = 100 minutes
10:00 – 10:20 = Recess
10:20 – 11:35 = 75 minutes
11:35 – 12:05 = Lunch
12:05 – 1:05 = 60 minutes

Dismissal Time – 1:05 p.m.
Total Instructional Minutes = 235

Grade 2 and 3
8:20 – 10:00 = 100 minutes
10:00 – 10:20 = Recess
10:20 – 12:05 = 105 minutes
12:05 – 12:35 = Lunch
12:35– 1:05 = 30 minutes

Dismissal Time – 1:05 p.m.
Total Instructional Minutes = 235

Grades 4 and 5
8:20 – 10:30 = 130 minutes
10:30 – 10:50 = Recess
10:50 – 12:35 = 105 minutes
12:35 – 1:05 = Lunch

Dismissal Time – 1:05 p.m.
Total Instructional Minutes = 235
No entries present for this bell schedule