Birney Tech Academy

Skip to main content
Don't miss the fun!!  Follow us on Twitter and Facebook! First day of classes Wednesday, August 16th. Wednesday August 16th is a FULL day. Back to School Night Tuesday August 22nd - 5:30 pm to 7:00 pm. Registration forms available online. Click registration to begin.
Bell Schedules » Regular Day Schedule

Regular Day Schedule

Regular Day Schedule Kindergarten
8:20 - 9:40 = 80 minutes
9:40 – 10:00 = Recess
10:00 – 11:35 = 95 minutes
11:35 – 12:20 = Lunch
12:20 – 1:25 = 65 minutes
1:25 – 1:45 = Recess
1:45 – 2:05 = 20 minutes

Dismissal – 2:05 p.m.
Total instructional Minutes Per Day 260
Annual Minutes 35,100

Grades 1
8:20 – 10:00 = 100 minutes
10:00 – 10:20 = Recess
10:20 – 11:45 = 85 minutes
11:45 – 12:30 = Lunch
12:30 – 2:40 = 130 minutes

Dismissal – 2:40 p.m.
Total Instructional Minutes Per Day 315
Annual Minutes 42,525

Grade 2 and 3
8:20 – 10:00 = 100 minutes
10:00 – 10:20 = Recess
10:20 – 12:15 = 115 minutes
12:15 – 1:00 = Lunch
1:00 – 2:40 = 100 minutes

Dismissal – 2:40 p.m.
Total Instructional Minutes Per Day 315
Annual Minutes 42,525

Grades 4 and 5
8:20 – 10:30 = 130
10:30 – 10:50 = Recess
10:50 – 12:45 = 115 minutes
12:45 – 1:30 = Lunch
1:30 – 2:45 = 75 minutes

Dismissal – 2:45 p.m.
Total Instructional Minutes Per Day 320
Annual Minutes 43,200
No entries present for this bell schedule